Μεγαλόχαρη

Μεγαλόχαρη

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

Πρόσφατα θαύματα της Αγίας Θεοδώρας

Τα μεγάλα θαύματα που γίνονται και θα γίνονται μέσα στη ζωή μας επιτελούνται με την Χάρη του Θεού. Ο Θεός είναι αυτός που ενεργεί μέσω των αγίων της Εκκλησίας μας. Οι πρεσβείες των αγίων ενώπιον του βοηθούν όσους με πίστη τους επικαλούνται. Όλοι οι άγιοι πρεσβεύουν για τους πιστούς, όπως κάνει και η γνωστή ανά το κόσμο πλέον Αγία Θεοδώρα, η εν Βάστα της Αρκαδίας.

Πολλά θαύματα επιτελούνται και στο ιερό της μονύδριο στην Αρκαδία αλλά και σε πολλά άλλα μέρη της γης, όταν με εμπιστοσύνη την επικαλούνται.
 Για την ενίσχυση των ανθρώπων θα καταγραφούν μόνο δύο πρόσφατα από αυτά τα θαυμαστά γεγονότα που πραγματοποιήθηκαν τον Ιούλιο του 2016.
Η κυρία Ελπίδα Κ. από την Κύπρο είχε μεταστατικό καρκίνο στον πνεύμονα και τον υπεζωκότα και ήταν αναγκαίο να επισκεφθεί Κεντρικό Θεραπευτήριο των Αθηνών για να προχωρήσει σε θεραπευτική αγωγή. Πριν το ταξίδι της στην Αθήνα επισκέφθηκε τα Κύθηρα προκειμένου να προσκυνήσει την Παναγία την Μυρτιδιώτισσα. Μετά την προσκύνηση της θαυματουργής εικόνας αναχώρησε για την Αθήνα. Στον ύπνο της, όταν ξάπλωσε να ξεκουραστεί, είδε την Αγία Θεοδώρα να της μιλά και να την παρηγορεί λέγοντάς της ότι «όλα θα πάνε καλά» και να μην ανησυχεί. Όταν την επόμενη ημέρα έφθασε στο θεραπευτήριο, της έγιναν οι αναγκαίες επαναληπτικές εξετάσεις. Παρατηρούσε όμως μια αναστάτωση στο ιατρικό επιτελείο. Με βεβαιότητα όλοι τις επόμενες ημέρες πιστοί και άπιστοι μιλούσαν για ανεξήγητο γεγονός. Ένα ακόμα θαύμα είχε γίνει αφού στα αποτελέσματα δεν βρέθηκε ούτε ίχνος από την ασθένεια. Το περιστατικό έδωσε δύναμη και ενίσχυσε την πίστη τόσο της ίδιας όσο και της οικογένειάς της. Η κόρη της κυρίας,  με παράκληση της κατάκοπης αλλά θεραπευμένης μητέρας έφθασε στο Βάστα και ευχαρίστησε με όλη της την καρδιά την αγία. Με την πρώτη ευκαιρία θα προσέλθει και με την μητέρα της για να καταθέσει τα δάκρυα ευγνωμοσύνης στην μεγαλομάρτυρα Αγία Θεοδώρα.
Ένα ακόμα θαυμαστό γεγονός συνέβη τον μήνα Ιούλιο του έτους 2016. Πρόκειται για την θεραπεία του Νικόλα, ενός παιδιού 6 μηνών από την Κρήτη. Η κυρία Μαρία Σ., διηγήθηκε το θαύμα του εγγονού της. Μετά την γέννηση του ο μικρός χρειάστηκε να εγχειριστεί σε επέμβαση ανοιχτής καρδιάς. Ενώ το χειρουργείο θεωρήθηκε επιτυχημένο ήταν αναγκαίο και ένα δεύτερο το ίδιο επικίνδυνο με το πρώτο. Το προηγούμενο βράδυ της επέμβασης και ενώ έχει μεταφερθεί το παιδί από τους γονείς του στην Αθήνα η γιαγιά του προσευχήθηκε θερμά, με όλη της την δύναμη στο Θεό και την Παναγία, επικαλούμενη και την Αγία Θεοδώρα. Προσευχόταν για το μικρό παιδί να μπορέσει να ξεπεράσει το Γολγοθά του που από τόση μικρή ηλικία ανέβαινε. Το πρωί που
οι γιατροί έκαναν τις απαιτούμενες εξετάσεις ανακοίνωσαν στους γονείς ότι δεν χρειάζεται να γίνει το χειρουργείο. Μερικοί θα προτρέξουν να πουν ότι πρόκειται για τυχαίο γεγονός. Αυτοί ας γνωρίζουν ότι η τύχη δεν υπάρχει. Υπάρχει το σχέδιο και η πρόνοια του Θεού για όλους.

Θα έλεγε κάποιος ότι ὁ Χριστός στο Ευαγγέλιο βλέπουμε να αποτρέπει τον άνθρωπο να ζητά θαύματα για να πιστέψει. Όμως είναι στιγμές στην ανθρώπινη ζωή πού εξαντλημένος ψυχικά ζητάς ένα στήριγμα, ένα σημάδι για να ενισχυθείς. Εκεί το θαύμα, το υπερφυσικό στοιχείο, σου δίνει τόνωση και στηριγμό.

Ζητούμε θαύματα αλλά δεν καταλαβαίνουμε ότι το μεγαλύτερο θαύμα το ζούμε καθημερινά όταν απλά ανοίγουμε τα μάτια μας, όταν αντικρίζουμε τον Ήλιο, όταν βλέπουμε, όταν περπατάμε. Ξεχνάμε και κάτι άλλο× Το μεγαλύτερο θαῦμα είναι ότι ὁ Θεός από αγάπη στους ανθρώπους ἔγινε άνθρωπος και ἔτσι ὁ άνθρωπος μπορεί να ἑνωθεῖ με τον δημιουργό του! Τί πιο μεγάλο θαῦμα ἀπ᾽αὐτό! Αὐτά είναι το μέγιστο θαῦμα πού ζητά ανθρώπους για να το ανακαλύψουν και να το ζήσουν!